Ψάρι πλακί στο φούρνο

Ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει αυτό το φαγητό με ψάρια της αρεσκείας του. Είτε με κάποιο μικρό ψάρι όπως είναι η σαρδέλα είτε με μεγαλύτερα, τσιπούρες, λαβράκια, μυλοκόπι κ.α.  Ότι και να χρησιμοποιήσετε το φαγητό σας θα γίνει το ίδιο νόστιμο. Εγώ σ αυτήν τη συνταγή έχω βάλει τσιπούρες και λαβράκια.



Υλικά: 

  • 4-5 μεγάλα ψάρια (τσιπούρες, λαβράκια)
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 ντομάτες σε φέτες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 3-4 πατάτες σε φέτες
  • σέλινο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λεμόνια ( 1 κομμένο σε φέτες και 1 το χυμό του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1-2 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε.
  • μαιντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί τις μισές φέτες απο τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τις πατάτες και βάζουμε πάνω τα ψάρια τα αλατίζουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε απο πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά 
  • Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και μπόλικο ελαιόλαδο απο πάνω.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. 
Σημ. Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου νερό γιατί θα βγάλουν όλα τα λαχανικά μας.


θερμίδες: 280 ανά μερίδα








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).