Γιουβαρλάκια σούπα




Υλικά:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο 
  • 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
για το αυγολέμονο
  • 1 αυγό τον κρόκο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κορν φλαουρ

Εκτέλεση
  •  Ζυμώνουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (2 λίτρα νερό). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Για το αυγολέμονο: χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το χυμό λεμονιού και μια κ.γ. κορν φλάουρ προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο απο το  ζωμό της σούπας μας και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα μας ανακινούμε καλά να πάει παντού και η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
*σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και τριμμένο πιπέρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).