Σπιτικά burger
Όλοι μας λατρεύουμε τα burger μικροί μεγάλοι. Συνήθως όμως αποφεύγουμε τα ''Fast food'' επειδή είναι ανθυγιεινά και φυσικά με πολλές θερμίδες. Εμείς σήμερα θα κάνουμε σπιτικά μπέργκερ με δικά μας υλικά νόστιμα και υγιεινά. Καλέστε λοιπόν τους φίλους σας σε μία βραδιά Burger και ''παίξτε''
κάνοντας τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς. Και καλή διασκέδαση ...:-)
Υλικά: για τα μπιφτέκια
- 1 κ.μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγη φρυγανιά τριμμένη.
- ψωμάκια στρόγγυλα (για burger)
- ντομάτα σε φέτες
- φύλλα μαρουλιού
- κρεμμύδι σε φέτες
- κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα
- τυρί σε φέτες (gouda, chedar..)
- τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό.
εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί μέχρι ο κιμάς μας να γίνει αφράτος . Τον χωρίζουμε σε μέρη και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια (βγαίνουν περίπου 6-8 Burger) . Τα ψήνουμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς είτε στα κάρβουνα, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι ( 5-6 λεπτά απο κάθε πλευρά) ή σε μια λαμαρίνα στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 15' με 20΄.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας οριζόντια, γεμίζουμε με το burger και τα συνδυάζουμε με ότι υλικό τραβάει η όρεξή μας.
χρόνος προετοιμασίας: 10'
χρόνος ψησίματος: 10'-12'
θερμίδες: περίπου 400 θερμίδες ανάλογα με τα υλικά που θα προσθέσουμε.
Σχόλια