Παστίτσιο

Το αγαπημένο φαγητό όλων μας μικρών και μεγάλων. Σας δίνω την κλασική συνταγή που κάνει η μαμά μου. Φτιάξτε το και απολαύστε το...


Υλικά: 

  • 1 πακέτο μακαρόνια τις επιλογής σας ( εγώ χρησιμοποίησα πενάκι)
για τον κιμά:
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι- πιπέρι
  • 3- 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ  κανέλα (προαιρετικά)
για την κρέμα μπεσαμέλ: 
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ μαργαρίνη
  • 10 κ.σ αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό 
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση: 
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Όταν έρθει σε βρασμό το νερό, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια μας ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σουρώνουμε και στρώνουμε τα μισά σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
  • Παράλληλα με τα μακαρόνια για να κερδίσουμε χρόνο βάζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι να τσιγαριστούν στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με μια κούπα νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. 
  • Στρώνουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και απο πάνω προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια που αφήσαμε.
  • Για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι κατεβάζουμε για λίγο απο τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να διαλυθεί όλο και να μην κολλήσει. Ξανά βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια (για να μην σβολιάσει η κρέμα). Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τη φέτα και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στα μακαρόνια και ψήνουμε το φαγητό μας για 45-60' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει το παστίτσιο.
*θερμίδες: ένα κομμάτι έχει 690 θερμίδες.















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).