Τριφτή μηλόπιτα



Υλικά:
  • 1 συσκευασία βιτάμ 250 γρ. 
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ.
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια 
  • 1 baking powder

Για τη γέμιση: 

  • 6 μήλα 
  • 1/2 φλ. ζάχαρη  
  • 1 κ.γ κανέλα 

Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βιτάμ με τη ζάχαρη ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το baking και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να χουμε μια μαλακή ζύμη. Σημ. (στην αρχή θα πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε όλο το αλεύρι γιατί όσο θα βάζετε τόσο θα τρίβεται η ζύμη σας, όσο όμως ζυμώνετε τόσο το βιτάμ θα απορροφάει το αλεύρι σας και θα χετε μια ωραία ζύμη. Οπότε μην σταματήσετε μέχρι να βάλετε όλο το αλεύρι στη ζύμη.) 
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε δυο μπάλες τις τυλίγετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Καθαρίζετε τα μήλα και τρίβεται στον τρίφτη  (στην χοντρή πλευρά του). Τα σφίγγουμε καλά σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε σ αυτά τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι στρόγγυλο η ορθογώνιο. Παίρνουμε τη μία μπάλα της ζύμης μας και την τρίβουμε στον τρίφτη. Πατάμε τη ζύμη  μας για να ενωθούν όλα τα κομματάκια. Ρίχνουμε απο πάνω τη γέμιση και τρίβουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 ' μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.

θερμίδες: 360 ανά κομμάτι.



























    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).