Κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα με κρέας μοσχαρίσιο και λαχανικά. Προσωπικά η αγαπημένη μου σούπα.


Υλικά : 

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο άπαχο 
  • 3-4 πατατούλες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ένα πράσο σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό όσο χρειαστεί
για το αυγολέμονο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • τον κρόκο ενός αυγού


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το κρέας μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε κρύο νερό να σκεπάζει το κρέας και βράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. Στραγγίζουμε το ζωμό του τον κρατάμε στην άκρη βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι αν δεν το θέλουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να το λιώσουμε με ένα πιρούνι μες το ζουμί. 
  • Ξαναρίχνουμε το κρέας μες την κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και προσθέτουμε τα λαχανικά μας. ΄Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται κάθε φορά αλατοπιπερώνουμε βάζουμε και το ελαιόλαδο και βράζουμε τη σούπα μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά μας και το κρέας. 
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα μας και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σημ . σιγουρευτείτε ότι το κρέας σας λιώνει στο στόμα για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).