Βασιλόπιτα


Υλικά:
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη 250 γρ.
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά (χωριστά κρόκοι - ασπράδια)
  • 1 κούπα γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γ baking powder
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ μαχλέπι σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα τριμμένο καρύδι.

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το τριμμένο καρύδι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Baking. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο μείγμα με μια σπάτουλα διπλώνοντας απαλά.
  • Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι με μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Διαφορετικά στολίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν θα έχει πια κρυώσει. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60' πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν την ξεφορμάρετε τοποθετήστε το φλουρί απο κάτω και είστε έτοιμοι. 
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....!!! 
   ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2016 









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).