Ζαμπονοτυρόπιτα της αργυρώς

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα, φτιάξτε την τώρα τις γιορτές γιατί όλοι θέλουμε να χουμε κάτι να τσιμπάμε ανάμεσα στα γεύματα. 





Υλικά: 
  • 2 φύλλα σφολιάτα 
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 Ml. γάλα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 600 γρ. φέτα και κασέρι 
  • 300 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το σιμιγδάλι, το βούτυρο το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η κρέμα μας. 
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα τυριά μας και το ζαμπόν ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε πάνω τη γέμιση (καλύτερα να περιμένουμε να έχει κρυώσει). Και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. 
  • Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα μας με ένα μαχαίρι.
  • Αλέιφουμε με ένα αυγό και ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).