Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Ένα απο τα πιο εύκολα , γρήγορα και κλασικά γλυκάκια. Η πιο εύκολη συνταγή, να έχετε πάνα στο νου σας το 1, 2, 3, 4. 1 για το λάδι, 2 για το σιμιγδάλι, 3 για τη ζάχαρη, 4 για το νερό.



Υλικά: 
  • 1 φλ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ( με το ελαιόλαδο γίνεται πιο βαρύ)
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • κανέλα σε σκόνη (για το σερβίρισμα)
  • ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας 

Εκτέλεση: 
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Να έχετε υπόψιν σας  πως όσο πιο πολύ σοτάρουμε το σιμιγδάλι μας τόσο πιο σκούρος θα βγει ο χαλβάς. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς όπως σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλο τους βάζουμε μες στο καβούρντισμένο σιμιγδάλι μας και αποσύρουμε απο τη φωτιά. 
  • Τώρα πολύ προσεκτικά ρίχνουμε μια , μια κουταλιά απο το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Να είστε πολύ προσεκτικοί διότι το σιμιγδάλι κάνει μπουρμπουλήθρες πετάγεται και καίει πάρα πολύ. (πιστέψτε με).   
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε. Όταν ο χαλβάς ξεκολλάει απο την κατσαρόλα είναι και βλέπουμε πως δεν έχει καθόλου υγρασία πια έτοιμος . 
  • Βάζουμε σε μία φόρμα και σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και με φιλέ αμυγδάλου αν θέλουμε. Τρώγεται κρύος η ζεστός. 

θερμίδες: 355 μία μερίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).