Λικέρ ρόδι

Το ρόδι είναι σύμβολο ζωής και γονιμότητας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο , κάλιο και φυτικές ίνες. Επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα μεγάλα ποσοστά αντιοξειδωτικών που περιέχει. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει αντιαλλεργική δράση, δρα κατά  των καρκινικών κυττάρων. Αυτά είναι κάποια από τα οφέλη του ροδιού.

  Το φθινόπωρο είναι η εποχή που ωριμάζουν τα ρόδια και μείς μπορούμε να κάνουμε διάφορα ωραία  και νόστιμα πραγματάκια με αυτά εκτός απο το να τα φάμε σαν φρούτο.  Μπορούμε να το βάλουμε σε σαλάτες,  σε κέικ, να το κάνουμε μαρμελάδα και φυσικά μπορούμε να κάνουμε ωραιότατα λικεράκια για να τα έχουνε όλο το χρόνο στο ψυγείο μας. Παρακάτω θα σας δώσω μια συνταγή που δοκίμασα πρόσφατα και ομολογώ πως ξετρελάθηκα. Μέσα σε ένα 24ωρο θα έχετε ένα ωραίο και δροσερό λικέρ να το πιείτε στο ποτήρι :-).

Υλικά:  4 μεγάλα και κατακόκκινα κατά προτίμηση                    ρόδια,
             1 κούπα τσίπουρο (250ml), 
             1 κούπα ζάχαρη (250gr),
             1 ξύλο κανέλας
             2-3 καρφάκια γαρύφαλλο. 
Εκτέλεση: Αφαιρούμε τα σπόρια απο τα ρόδια μας και τα βάζουμε  σε μια κατσαρόλα (μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει), προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά .
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Σβήνουμε το μάτι κ αφήνουμε την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει κλείνουμε το καπάκι.
Μετά απο 24 ώρες στραγγίζουμε καλά με ένα σουρωτήρι και ένα πανί η βαμβάκι. Τοποθετούμε το λικέρ μας σε γυάλινο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. Και είναι έτοιμο να το πιούμε,  στην υγειά μας... 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).