Ρολάκια κανέλας

Εύκολα και γρήγορα για το πρωινό σας με τα γάλα η τον καφέ, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε...




Υλικά :

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1/3 κούπας βιτάμ λιωμένο
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει (ώστε να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)


Για τη γέμιση:
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/3 κούπας βιτάμ λιωμένο
*σημ. Εγώ έβαλα και μισό κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι για άρωμα . 

Εκτέλεση:

  • Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το γάλα με τη μαγιά το αλάτι και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μια ώρα η μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο 40 με 50 εκ. περίπου  και προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα για τη γέμιση. Απλώνουμε το βιτάμ με ένα πινελάκι πάνω στο φύλλο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη - κανέλα σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε σφιχτό ρολό με προσοχή και κόβουμε σε ίσα κομμάτια 4 εκ. ( βγαίνουν περίπου 13 -14 κομμάτια). Τα απλώνουμε σε ταψάκι πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο ή μέχρι να ροδίσουν.





                     







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).