Kοτόπιτα.
Πεντανόστιμη και αφράτη κοτόπιτα. Η αγαπημένη μου
.
Υλικά για δύο ρολά:
για τη ζύμη
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 φακ. μαγιά ξηρή
- αλεύρι όσο πάρει
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- 1 1/2 στήθος κοτόπουλο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2-3 πιπεριές στα χρώματα που σας αρέσουν, (εγώ έχω βάλει κόκκινη και κίτρινη)
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος μικρή
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κούπα gouda ή κασέρι παραδοσιακό κομμένο σε κυβάκια.
- λίγα μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- 1 αυγό για την επάλειψη
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη τουλ. για μισή ώρα για να φουσκώσει.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το στήθος απο το κοτόπουλο και το βράζουμε. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώνουμε και αφού δέσει η κρέμα προσθέτουμε το κασέρι και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπαλάκια. Ανοίγουμε σε φύλλο το ένα μπαλάκι βάζουμε στη μέση τη μισή ποσότητα απο τη γέμιση και κόβουμε τα πλαϊνά της ζύμης σε λωρίδες όπως φαίνεται στη φώτο. Παίρνουμε μια λωρίδα απο τη μια πλευρά και μια απο την άλλη και τις ενώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι λωρίδες. Ακολουθούμε τη διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη και έτσι έχουμε 2 ρολά κοτόπιτα.
- Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
θερμίδες: περίπου 290 ανά κομμάτι
Σχόλια