Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και ολόκληρα κρεμμύδια.



Υλικά: 

  • 1 κ. μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ότι προτιμάτε 
  • 10 κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα κομμένα στα 2 
  • ελαιόλαδο 
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι , πιπέρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας 

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα, στη συνέχεια τα βγάζουμε μέχρι να τα ξανά χρειαστούμε. 
  • Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ'όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε τη σάλτσα και ζεστό νερό (ίσα που να σκεπάζει το κρέας ) και σιγόβράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. ν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό μέχρι να βράσει το κρέας). 
  • Έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια μας και να δέσει η σάλτσα. 
  • Τέλος  σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια σ'ένα τηγάνι και τα προσθέτουμε ένα τέταρτο πρίν ολοκληρωθεί το φαγητό μας. 
  • Συνοδεύουμε με σπυρωτό ρυζάκι η τηγανιτές πατατούλες.

σημ.* [Προσοχή στο ανακάτεμα γιατί θα διαλυθούν τα κρεμμυδάκια μας, μην χρησιμοποιείται πολύ την κουτάλα σας απλώς ανακινήστε την κατσαρόλα πιάνοντας απο τα χερούλια.]








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).