Κοτοτηγανιά
Υλικά:
- 500 γρ. μπούτι απο κοτόπουλο (ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πράσο (όλα σε ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι στο μούλτι
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 1/2 κ.γ πάπρικα (γλυκιά η καυτερή ότι θέλετε)
- μπούκοβο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το πράσο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν (προσοχή δεν θέλουμε να καεί το κρεμμύδι).
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα.
- Συμπληρώνουμε με μια κούπα ζεστό νερό και βράζουμε για ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο μας και να τραβήξει όλα τα υγρά του.
- σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι και ρίχνουμε απο πάνω (προαιρετικά μπούκοβο).
Σχόλια