Κοτοτηγανιά


Υλικά:

  • 500 γρ. μπούτι απο κοτόπουλο (ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πράσο (όλα σε ροδέλες)
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 κ.γ πάπρικα (γλυκιά η καυτερή ότι θέλετε)
  • μπούκοβο
  • 2 κ.σ μουστάρδα 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: 
  • Βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το πράσο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν (προσοχή δεν θέλουμε να καεί το κρεμμύδι).
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα.
  • Συμπληρώνουμε με μια κούπα ζεστό νερό και βράζουμε για ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο μας και να τραβήξει όλα τα υγρά του.
  • σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι και ρίχνουμε απο πάνω (προαιρετικά μπούκοβο). 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).