Ζαμπονοτυρόπιτα της αργυρώς
Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα, φτιάξτε την τώρα τις γιορτές γιατί όλοι θέλουμε να χουμε κάτι να τσιμπάμε ανάμεσα στα γεύματα.
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 1 κ.σ βούτυρο
- 4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- 500 Ml. γάλα
- 2 αυγά
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 600 γρ. φέτα και κασέρι
- 300 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το σιμιγδάλι, το βούτυρο το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
- Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα τυριά μας και το ζαμπόν ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε πάνω τη γέμιση (καλύτερα να περιμένουμε να έχει κρυώσει). Και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
- Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα μας με ένα μαχαίρι.
- Αλέιφουμε με ένα αυγό και ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σχόλια