Χοιρινή πανσέτα.
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (περίπου 10 πανσέτες)
- αλάτι- πιπέρι
- ρίγανη
- κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.σ μουστάρδα
- λίγο κάρρυ για έξτρα άρωμα
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε την πανσέτα μας και μέσα σ ένα σκεύος αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι τη μουστάρδα, το κάρρυ, λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα μας.
- Αφήνουμε για μια ώρα να μαριναριστεί ελαφρώς και έπειτα ψήνουμε στο γκρίλ και απο τις δυό πλευρές για 8- 10 λεπτά ανάλογα το πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε.
- Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και φρέσκες τηγανιτές πατατούλες.
Σχόλια