Μπιφτέκια στη σχάρα γεμιστά (Του μπαμπά).



Υλικά: 

  • 1/2 κ. κιμάς μοσχαρίσιος ( για 2 μεγάλα μπιφτέκια) 
  • 1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
  • ρίγανη
  • λίγο κύμινο
  • αλάτι- πιπέρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 3 κ. σ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό 
  • τυρί φέτα για το γέμισμα.

Εκτέλεση: 
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά του μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. 
  • Τον αφήνουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο
  • Έπειτα στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας μια λαδόκολλα παίρνουμε τη μισή ποσότητα απο τον κιμά που ζυμώσαμε και το απλώνουμε στη λαδόκολλα. Ανοίγουμε ένα μεγάλο στρόγγυλο μπιφτέκι και το πατάμε καλά για να είναι λεπτό. Βάζουμε τη φέτα μας τριμμένη στο μισή μεριά του μπιφτεκιού και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Ενώνουμε καλά τις δυο μεριές για να μην τρέξει η φέτα μας καθώς θα ψήνετε. Έτσι έχουμε ένα μισοφέγγαρο (βλ. φώτο). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο μισό για το άλλο μπιφτέκι μας.  
  • Ψήνουμε στο γκρίλ για 7-8 λεπτά απο την κάθε μεριά. 
  • Με το που τα βγάλετε απο τη σχάρα βάλτε επάνω ένα κομμάτι βούτυρο, ( κάνει τα μπιφτέκια έξτρα ζουμερά και τους προσδίδει ωραίο άρωμα).
  • Εγώ τα σέρβιρα με φρέσκια πάπρικα και με  πατατοσαλάτα  http://cookingwithntina.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).