Εύκολη Σοκολατόπιτα.


Υλικά:
  • 1 1/4 κούπα αλεύρι
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1,5 κ.γ. baking
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 1/3 κούπας νερό βραστό.

Εκτέλεση:



  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα μικρό τετράγωνο ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό. 
  • Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).