Εύκολη Σοκολατόπιτα.
Υλικά:
- 1 1/4 κούπα αλεύρι
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1/4 κούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1,5 κ.γ. baking
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπας κακάο
- 1 1/3 κούπας νερό βραστό.
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα μικρό τετράγωνο ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια