Λαχματζούν.

Το λαχματζούν είναι μια αρμένικη συνταγή και το ονομάζουν και αλλιώς η πίτσα της Αρμενίας.
Φτιάχνετε με λεπτό φύλλο ζύμης και κιμά αρνίσιο η μοσχαρίσιο απο πάνω και ψήνετε στο φούρνο.



Υλικά:

Για την ζύμη:
  • 500 γρ. Αλεύρι
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

Για τον κιμά:
  • 400 γρ. κιμά της επιλογής σας εγώ έβαλα μοσχαρίσιο. Συνηθίζεται όμως ο αρνίσιος.
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
  • 1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά

Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη κ την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσετούλα.
  • Ενώ φουσκώνει η ζύμη μας ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω σε ένα ξύλο κοπής και τον κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι ξανά και ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σαν να τον ζυμώνουμε. Έπειτα τον αφήνουμε να κάτσει λίγο.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζουμε σε μπαλάκια παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλάει. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και στρώνουμε πάνω τον κιμά αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό γύρω γύρω στο φύλλο μας. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς.
  • Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και γιαούρτι.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).