Πατατοσαλάτα.
Υλικά:
- 6 πατάτες ολόκληρες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
- λίγο άνηθο
- ελαιόλαδο
- αλάτι -πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- προαιρετικά 1 κ.σ μουστάρδα κ 1 κ.σ μαγιονέζα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μπόλικο νερό αλατισμένο, μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μην τις βράσετε πολύ και λιώσουν).
- Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις κόβουμε στα 4 αν είναι μεσαίου μεγέθους, τις βάζουμε σε μια πιατέλα τις αλατίζουμε και έπειτα προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.
- Αν θέλουμε να βάλουμε μουστάρδα και μαγιονέζα σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα μας.
Σχόλια