Πράσο αυγολέμονο με μοσχαράκι.



Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κιλότο
1 κιλό πράσα το άσπρο μέρος
Ελαιόλαδο
1 ποτηρακι κρασί λευκό
Αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αυγών
Χυμό 1-2 λεμονιού.

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας το οποίο έχουμε σκουπίσει καλά σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε απο όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ενα ταπερ μαζι με το ζουμί του. Και σκουπίζουμε την κατσαρόλα με ενα χαρτί.
2. Πλένουμε πολύ καλά τα πράσα μας και τα κόβουμε σε ροδέλες 3-4 εκατοστών όχι μεγαλύτερα.
3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτια και γυαλίζουμε τα πράσα για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και αφηνουμε ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
4. Προσθέτουμε το κρέας και ένα μέρος απο το ζουμί του ίσα που να σκεπάζει τα πράσα, όχι παραπάνω.  Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα πράσα μας σε χαμηλή φωτιά 25-30 λεπτά το πολύ.
5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τους κρόκους μας μαζι με το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα φαγητού ζουμί απο το φαγητό μας ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και ανακινούμε καλά να πάει παντού.

Καλή σας όρεξη.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).