Μοσχαράκι στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο ένα κλασικό κυριακάτικο φαγητό με τέλεια αρώματα και γεύση που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

                                      


   Υλικά: 
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ( εγώ χρησιμοποίησα νουά) κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα ολόκληρη χαραγμένη ελαφρώς απο κάτω
  • 150 ml κρασί
  • 1 φλ. καφέ ξύδι
  • 2 κομμάτια φλούδα απο πορτοκάλι 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο.

  Εκτέλεση: 
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε το κρέας μας, το στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απο όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σ'ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε κ άλλο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια μαζί μ το σκόρδο να τσιγαριστούν και αυτά μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι.
  • Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα αρωματικά μας και την ντομάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας για μια 1 ώρα ή ως ότου μαλακώσει το κρέας μας. * δεν προσθέτουμε καθόλου νερό αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει στο κρασί και στα ζουμιά του. 
  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατατούλες η ρυζάκι. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).