Τούρτα Σοκολατίνα
Υλικά:
Για την βάση - μπισκότο:
- 125 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- το ασπράδι απο 2 αυγά
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
- 50 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο λιωμένη
- 10 γρ. κόρν φλάουρ
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 600 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
- 300 Ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
Για το γλάσο (γκανάς):
- 200 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
- 1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Σχόλια