Donuts



Υλικά: 
  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι 
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. ζάχαρη 
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 αυγό
  • 140 ml. γάλα χλιαρό
  • 80 ml. νερό 
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • άλειμμα σοκολάτας  & μαρμελάδα για τη γέμιση

Εκτέλεση: 
  • Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο μες τον κάδο του μίξερ η μέσα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να δέσει το βούτυρο με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά το χλιαρό γάλα, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ ή ζυμώνουμε με τα χέρια για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό και ελαστικό ζυμάρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αφού διπλασιαστεί παίρνουμε τη ζύμη και τη ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς για να φύγει ο αέρας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους 1,5 εκατοστό περίπου. Με τη βοήθεια ενός κούπ πάτ κάντε στρόγγυλα σχήματα με ή χωρίς τρύπα στη μέση (εναλλακτικά χρησιμοποιείστε μια κούπα η ένα ποτήρι και κάντε με αυτό το σχήμα). 
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμα και έπειτα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. *(Προσοχή όχι σε υψηλή θερμοκρασία θα σας καούν από έξω και από μέσα δεν θα προλάβουν να γίνουν). Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό  χαρτί να απορροφήσουν το λάδι.
*Τα γεμίζουμε με γέμιση της επιλογής μας. 
*Λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ένα μπολ το άλειμμα σοκολάτας (μερέντα) και βουτάμε τη μία πλευρά απο τα donuts μας. 
Καλή απόλαυση...














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).