Τυροπιτάκια αφράτα (κουρού).


Υλικά: 
για την ζύμη:
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • μισή κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ σπορέλαιο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό για το άλειμμα. 
για την γέμιση:
  • μισό κιλό τυρί φέτα
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το σπορέλαιο  
  • Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και τη ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που δεν κολλάει.
  • Αφήνουμε τη ζύμη  να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.    
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: τρίβουμε το τυρί μέσα σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο τυρί προσθέτουμε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 1,5 > εκατοστών όχι πιο λεπτό και με ένα κουπ πάτ κόβουμε σε δίσκους (εναλλακτικά κάνουμε σχέδιο με το στόμιο μιας κούπας).  Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κάνουμε σχέδιο με ένα πιρουνάκι για να κολλήσει το φύλλο και να μην ανοίξει στο ψήσιμο. 
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σ' ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).