Ταμπουλέ



Μια ωραία σαλάτα που έχει τις ρίζες της στην Λιβανέζικη κουζίνα. Φτιάχνετε με πλιγούρι και μαϊντανό. Εγώ έκανα μια παραλλαγή με διάφορα φρέσκα λαχανικά. Η σαλάτα αυτή είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη η με συνοδευτικό, κοτόπουλο ή ότι άλλο θέλει ο καθένας μας.

Υλικά: 

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  •  2-3 πιπεριές πολύχρωμες σε κυβάκια 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 10 φρέσκα ντοματάκια στα τέσσερα κομμένα
  • μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • κρέμα βαλσαμικού 

Εκτέλεση:
  •  Βάζουμε το πλιγούρι, αφού το πλύνουμε καλά, σ΄ένα μπολ μαζί με 2 κούπες βραστό νερό και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
  • Ψήνουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα σε ενα ταψάκι στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι μαζί με όλα τα λαχανικά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το αλάτι το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μπορούμε να βάλουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για να την φάμε δροσερή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).