Υγρό κέικ σοκολάτας.



Υλικά:
  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280gr)
  • 2 κούπες ζάχαρη (400gr)
  • ¾ κούπας άγλυκο κακάο καλής ποιότητας (65gr)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 2 αυγά, μεγάλα
  • 1 κούπα σπορέλαιο (220gr)
  • 1 κούπα buttermilk (220gr)*
  • 1 κούπα βραστό νερό

*Η Πρωτότυπη συνταγή χρησιμοποιεί Butturmilk εσείς αντί αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφίρ, ξινόγαλα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε 3/4 της κούπας γιαούρτι με 1/4 της κούπας γάλα. 

Εκτέλεση:
  1.  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βραστό νερό: τη ζάχαρη, τα αυγά, το σπορέλαιο και το buttermilk. Ανακατεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν, περίπου για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το βραστό νερό, ανακατεύοντας με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
  3. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και γλασάρουμε με γκανάς προαιρετικά*.

*Σημειώσεις: 
  • Άν το δοκιμάσετε μόλις βγεί απο το φούρνο θα σας φαίνεται ελαφρώς ξινό με κάπως περίεργη γεύση. Μετα απο κάποιες ώρες είναι σούπερ. 
  • Παραμένει τόσο υγρό όπως και την ΄ρα που βγαίνει απο το φούρνο για όσες μέρες και άν περάσουν.
  • Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).