Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ.

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια.

Για τη γέμιση:
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 καρότα στον τρίφτη,
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο,
1 κ.σ. πάστα ντομάτας,
2 ντομάτες τριμένες,
αλάτι -πιπέρι,
ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ βιτάμ,
3 κ.σ. αλεύρι,
1, 1/2 κούπα γάλα,
μοσχοκάρυδο,
λίγο αλάτι,
Μισή κούπα τριμένη γραβιέρα και φέτα.

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάστα κ την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει με λίγη σάλτσα μόνο. Αφήνουμε στην ακρη να κρυώσει λίγο.
2. Για την μπεσαμέλ:
Λιώνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βιτάμ ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατευούμε καλά για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθεί , προσοχή μην σας σβολιάσει. Όταν πήξει η κρέμα μας κατεβάζουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε.
3. Για τη συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ενα ταψάκι 20χ30 εκ. βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στπν πάτο ή και 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας. *(Επειδή τα λαζάνια δεν πρόκειται να μαλακώσουν και πολύ μέσα στο φούρνο καλό θα είναι να τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για ένα λεπτό μόνο.) Βάζουμε 3 λαζάνια στο ταψί και μία στρώση κιμά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με την μπεσαμέλ μας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλό θα είναι να το αφήσουμε να κρυώσει για λίγο και μετά να σερβίρουμε.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).