Λουκουμάδες.



Υλικά:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ μέλι 
  • 2 κούπες νερό χλυαρό
  • Λάδι της επιλογής μας για το τηγάνισμα
  • Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά το μέλι και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε ένα παχύ χυλό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει. Πιάνουμε με την χούφτα μας μια ποσότητα απο το μείγμα και σφίγγουμε την γροθιά μας ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και την κόβουμε μ'ένα κουταλάκι το γλυκού που το χουμε βουτήξει μέσα σ'ένα ποτήρι με νερό. Έπειτα ρίχνουμε το λουκουμά μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες μας με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει το πολύ λάδι. 
  • Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).