Σπανακοτυρόπιτα






Υλικά: 
για το φύλλο 

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.σ λάδι
  • 250 Ml νερό
  • λίγο ξύδι
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο για την επάλειψη

για την γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 300 γρ. φέτα 
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
 
ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μέχρι να μαραθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη.

ετοιμάζουμε το φύλλο:
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ η στον κάδο του μίξερ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το ξύδι το λάδι το αλάτι και λίγο λίγο το νερό. Και ζυμώνουμε. 
  • Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο μας. 
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε τα φύλλα μας. Βάζουμε 3 φύλλα κάτω προσθέτουμε τη γέμιση και άλλα 3 φύλλα απο πάνω. Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα μας ρίχνουμε και άλλο ελαιόλαδο απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για ένα μισάωρο ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
  • Κόβουμε την πίτα αφού κρυώσει ελαφρώς. 












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).