Χοιρινό κοκκινιστό με σπαγγέτι




Υλικά:

για τα μακαρόνια:

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο10
  • νερό 
  • αλάτι

για το χοιρινό:
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (απο μπούτι) κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • ελαιόλαδο 1/2 φλ περίπου

Εκτέλεση:
  1. Για τα μακαρόνια: Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή για 8- 10'.. Έπειτα τα σουρώνουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο απο πάνω και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για το κοκκινιστό:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε καλά. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά απο όλες τις μεριές και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά μαζί 2 ποτήρια χλιαρό νερό.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. *Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι'άλλο νερό.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά).

                                               



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).