Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες.



Υλικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες 
  • 6-8 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες   
για την μαρινάδα που θα ρίξουμε απο πάνω

  •  αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • μια σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη
  • δενδρολίβανο

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τις χοντροκομμένες πατάτες μέσα σε μια γάστρα η σε ένα βαθύ ταψί. Τοποθετούμε το κρέας απο πάνω και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Σ' ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και μισή κούπα νερό ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε μ' αυτό το κρέας με τις πατάτες.
  •  Σκεπάζουμε τη γάστρα η αλλιώς καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο το φαγητό μας στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα.
 * θερμίδες ανά μερίδα: 787 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).