Ψαρόσουπα.



Υλικά: 
  • 1-1.5 κιλό λαβράκι
  • 3-4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κύβο λαχανικών η 1 κ.γ έξτρα γεύση μυρωδικών knorr
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 λεμόνι 

Εκτέλεση: 
  • Καθαρίζουμε το ψάρι απο τα λέπια και τα εντόσθια ή λέμε στον ψαρά μας να το κάνει και το πλένουμε καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες τα καρότα και το κρεμύδι βάζουμε το ψάρι και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το ψάρι μας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Όταν αρχίσει και βράζει προσθέτουμε το φύλο δάφνης, το σέλινο το ελαιόλαδο και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το ψάρι μας για να μην λιώσει.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και σβήνουμε τη φωτιά.
  •  Έπειτα κάνουμε το εξής βάζουμε τις μισές πατάτες και τα καροτάκια μας σε ένα μπλέντερ τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μες στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει πηχτή και όχι σκέτο νεροζούμι. *Αν θέλουμε βάζουμε το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και χτυπάμε όλα τα υλικά για να γίνει η σούπα μας βελουτέ. 
  • Άν πάλι δεν θέλετε τίποτα απο τα δύο παραπάνω που σας προτείνω χτυπάτε τον κρόκο ενός αυγού με το χυμό ενός λεμονιού προσθέτετε και ένα ζωμό απο την σούπα μας όπως είναι ζεστή και κάνετε ένα ωραιότατο αυγολέμονο. το βάζετε στην κατσαρόλα και ανακινώντας να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας και απο πάνω τοποθετούμε το ψαράκι μας προσθέτουμε λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή μας όρεξη.
*θερμίδες: 350 ανά μερίδα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).