Lemon pie
Απίστευτη Lemon pie (ελληνιστή λεμονόπιτα) όπως του ζαχαροπλαστείου ...
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά:
για την βάση:
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά:
για την βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
- 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
για την γέμιση:
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 6 κρόκους αυγών
- 4 λεμόνια το χυμό τους
για την μαρέγκα:
- 6 ασπράδια αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Σπάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε με το βούτυρο και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα η σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 30 εκατ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε το ζαχαρούχο με τους κρόκους αυγών στο χέρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα γίνεται λίγο πηχτή.
- Βγάζουμε το ταψάκι μας απο το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου την κρέμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βάζουμε μέσα το ταψάκι μας και χαμηλώνουμε στους 160. Αφήνουμε για 30 λεπτά η μέχρι να ψηθεί η κρέμα μας. Όταν την βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα μας χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. χτυπάμε καλά μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα. Ρίχνουμε τέλος και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να χουμε μια σφιχτή μαρέγκα που ''κρατάει''.
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα πάνω στο γλυκό μας είτε με ένα κορνέ είτε με μια σπάτουλα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για να πάρει χρώμα *(προσοχή η μαρέγκα παίρνει αμέσως χρώμα σε μισό λεπτό).
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια