Μπιφτέκια με πατάτες.

Την συνταγή την έκανε χθες η Αργυρώ στο πρωινό και είπα να την δοκιμάσω. Τα μπιφτέκια έγιναν τέλεια και πολύ αφράτα. Δοκιμάστε την και σεις λοιπόν...




Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (για 6 μπιφτέκια)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 
  • 1 αυγό
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι

Για τις πατάτες:
  • 6 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 1 λεμόνι 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό.

Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο και 1/2 ώρα.
  • Για τις πατάτες: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το νερό, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν. Τις ρίχνουμε μέσα σ΄ένα ταψί προσθέτουμε και το νερό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε τον κιμά απο το ψυγείο πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. 
  • Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).