Μπιφτέκια με πατάτες.
Την συνταγή την έκανε χθες η Αργυρώ στο πρωινό και είπα να την δοκιμάσω. Τα μπιφτέκια έγιναν τέλεια και πολύ αφράτα. Δοκιμάστε την και σεις λοιπόν...
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (για 6 μπιφτέκια)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
Για τις πατάτες:
- 6 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό.
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο και 1/2 ώρα.
- Για τις πατάτες: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το νερό, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν. Τις ρίχνουμε μέσα σ΄ένα ταψί προσθέτουμε και το νερό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
- Βγάζουμε τον κιμά απο το ψυγείο πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
- Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Σχόλια