Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).
Πραγματικά αφράτο κέικ και πολύ εύκολο, χωρίς γάλα.
Δοκιμάστε το...
Υλικά:
Δοκιμάστε το...
Υλικά:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 3 αυγά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
- 1 κ.γ baking powder
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 3 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο στο μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, την βανίλια, το bakning και στο τέλος το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150- 160 βαθμούς βάζουμε το κέικ μας μέσα και σταδιακά όταν αρχίσει να φουσκώνει για τα καλά ανεβάζουμε ως τους 175 βαθμούς. Έχοντας απο την αρχή πιο υψηλή θερμοκρασία το κέικ αρπάζει απο πάνω ενώ μέσα είναι ακόμα ωμό και μετά σκάει.
- Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά, (ελέγχουμε πρώτα με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμο, αν είναι ακόμα υγρό το αφήνουμε και άλλο) και το βγάζουμε.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Σχόλια