Μπιφτέκια στη σχάρα

Μπιφτέκια νόστιμα και αφράτα με ρυζάκι σπυρωτό, για ένα ωραίο κυριακάτικο γεύμα. 


Υλικά: 

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • ένα αυγό
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 3 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο 1 φλυτζανάκι καφέ ( αυτο που πίνουμε τον ελληνικό).

για το πιλάφι:


  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο
  • νερό 
  • αλάτι
  • 1 κ.γ νοστιμιά μυρωδικών Konrr
  • 4 κ.σ σάλτσα ντομάτας 
  • λίγο ελαιόλαδο

εκτέλεση: 


  • Ζυμώνουμε τον κιμά με, το κρεμμύδι, το αυγό και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά και την φρυγανιά. Ζυμώνουμε απο κάτω προς τα πάνω ώστε να παίρνει οξυγόνο ο κιμάς και να γίνει πιο αφράτος. ( το ζύμωμα γίνεται πιο εύκολο, δηλ. δεν κολλάει στα χέρια όταν ο κιμάς έχει τη σωστή ποσότητα ελαιόλαδου ένα φλ. καφέ, περίπου 80 γρ. για ένα κιλό κιμά) 
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για καμία ωρίτσα.
  • Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά το καθένα απο την κάθε πλευρά. 

 Γ
ια το τέλειο σπυρωτό πιλάφι ακολουθούμε την εξής τεχνική:

  • Βράζουμε 2 λίτρα νερό όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας τη σάλτσα και τη νοστιμιά Knorr η ένα κύβο Knorr. 
  • Αφήνουμε να βράζει για 15 - 20 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε το ρύζι μας πολύ καλά να φύγει όλο το νερό. 
  • Το ρύζι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 
Σημ. σερβίρουμε το μπιφτέκι μας με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο απο πάνω. 

θερμίδες : 360 θερμίδες











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).