Κέικ σοκολάτας

Υλικά: για το κέικ :
  • 200γρ. αλέυρι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (χωριστά απράδια -κρόκοι)
  • 200γρ βούτυρο
  • 70γρ κακάο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 100γρ. σοκολάτα λιωμένη
για την επικάλυψη γκανάς:
  • 300γρ. κουβερτούρα
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ..γ μαργαρίνη 
  • 1 κ.γ μέλι.

Εκτέλεση: Για το κέικ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
  • χτυπάμε το βούτυρο για 2΄ στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε έναν έναν τούς κρόκους, το baking, τη σόδα, το κακάο και σταδιακά το αλεύρι (όλα κοσκινισμένα), και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  • τοποθετούμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
για την γκανάς: λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμμάτων στην υψηλή σκάλα για ένα λεπτό (προσέχουμε μην καεί η σοκολάτα). Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε 30΄ να κρυώσει.
Αφού κρυώσει και το κέικ μας το καλύπτουμε με την γκανάς και είναι έτοιμο!

χρόνος προετοιμασίας:25΄
χρόνος ψησίματος: 45΄
θερμίδες: ένα κομμάτι περίπου 470 θερμίδες.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).