Κέικ σοκολάτας
Υλικά: για το κέικ :
- 200γρ. αλέυρι
- 150γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά (χωριστά απράδια -κρόκοι)
- 200γρ βούτυρο
- 70γρ κακάο
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 100γρ. σοκολάτα λιωμένη
- 300γρ. κουβερτούρα
- 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ..γ μαργαρίνη
- 1 κ.γ μέλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
- χτυπάμε το βούτυρο για 2΄ στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε έναν έναν τούς κρόκους, το baking, τη σόδα, το κακάο και σταδιακά το αλεύρι (όλα κοσκινισμένα), και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- τοποθετούμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσει και το κέικ μας το καλύπτουμε με την γκανάς και είναι έτοιμο!
χρόνος προετοιμασίας:25΄
χρόνος ψησίματος: 45΄
θερμίδες: ένα κομμάτι περίπου 470 θερμίδες.
Σχόλια