Καρμπονάρα

Υλικά:

  •  1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι νούμερο 10.
  • 200γρ. πανσέτα (ή μπεικον) κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κρόκους αυγών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100ml. Κρασί λευκό
  • τριμμένη παρμεζάνα.
Εκτέλεση: βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας (8-10' ανάλογα με τις οδηγίες του παρασκευαστή). Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε μέσα την πανσέτα χωρίς λάδι η βούτυρο να σοταριστεί κ ανακατεύουμε για να μην καεί. Όταν πάρει αρκετό χρώμα την κατεβάζουμε απο τη φωτιά.  Παράλληλα χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το κρασί και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (γιατί θα βάλουμε κ τα μακαρόνια μας μέσα). Παίρνουμε μια κούπα νερό απο τα μακαρόνια που βράζουν, το ρίχνουμε στα αυγά και βγάζουμε τα μακαρόνια με μία πιρούνα η λαβίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε και την πανσέτα- μπέικον κ λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σβήνουμε το μάτι και βάζουμε το τηγάνι πάνω σε αυτό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Η καρμπονάρα μας είναι έτοιμη όταν η σάλτσα γίνει ωραία σαν κρέμα. Σερβίρουμε και βάζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα απο πάνω.
Καλή μας όρεξη. 

θερμίδες: 840 ανά μερίδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).