Γιουβέτσι

Υλικά: 

  • 1 κ. μοσχάρι σε μερίδες
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή συσκευασία ότι έχετε).
Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει περίπου  40 λεπτά. Σουρώνουμε το κρέας με το ζουμί του και το κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. (Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις). Προσθέτουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το ζωμό με το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση 10 λεπτά και αδειάζουμε το φαγητό μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί. Το ζουμί του πρέπει να είναι 2 δάχτυλα πάνω απο το κριθαράκι άν έχει εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.  
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τη σάλτσα του!

χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
θερμίδες: 440 ανά μερίδα.

         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).