Αρωματικά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και πουρέ
Τα κεφτεδάκια είναι ένα απο τα πλέον αγαπημένα μου φαγητά. Έκανα αυτό το φαγητό σήμερα λοιπόν και σας το παρουσιάζω.
Υλικά:
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (για 15 κεφτέδες)
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο 2-3 κ.σ
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- ρίγανη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- φρυγανιά τριμμένη 2-3 κ.σ.
- ελαιόλαδο η σπορέλαιο για το τηγάνι
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 1 κ.σ βούτυρο
- αλάτι
- το χυμό απο 1/2 λεμόνι
- προαιρετικά μια σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ extra γεύση λαχανικών Knorr
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αφρατέψει. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Όταν μαλακώσουν τις σουρώνουμε καλά να φύγει όλη η υγρασία και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε. Έπειτα παίρνουμε ένα μίξερ χειρός και χτυπάμε τις πατάτες στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείος πουρές. Ρίχνουμε το αλάτι, το βούτυρο, το λεμόνι ( αν θέλουμε βάζουμε και σκόρδο για έξτρα γεύση).
- Ετοιμάζουμε τέλος τη σάλτσα μας βάζουμε όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα, για 5 λεπτά. Και σερβίρουμε το φαγητό μας.
Σχόλια