Σπανακόρυζο

Υλικά:
  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο η κατεψυγμένο οτι προτιμάτε)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ,τσ. ρύζι (περίπου 200γρ)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 
  • χυμό απο 1-2 λεμόνια.
Εκτέλεση: Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας να σοταριστούν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να μαραθεί ρίχνουμε το ρύζι αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα 20λεπτο. (ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει το ρύζι). Όταν το κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το χυμο απο τα λεμόνια και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Συνοδεύουμε με φέτα.

χρόνος προετοιμασιας: 20-25 λεπτά
θερμίδες: 230 η μερίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).