Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

Υλικά:

  •  1 Κόκορας 1 1/2 με 2 κιλά περίπου,
  •  1 κρεμμύδι,
  •  σάλτσα ντομάτας (εγώ βάζω σπιτική σάλτσα ένα βαζάκι 400 ml),    διαφορετικά μπορείτε να βάλετε μια συσκευασία ψιλοκομμένο      ντοματάκι.
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί,
  • 1 κανελόξυλο, 
  •  αλάτι,
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  •  1 πρέζα ζάχαρη,
  •  2-3 κόκκους μπαχάρι,
  •  1-2 φύλλα δάφνης,
  •  6 κ.σ. ελαιόλαδο,
  •  Σερβίρουμε με1 πακέτο 500γρ. Μακαρόνια χοντρά η χυλοπίτες.

Εκτέλεση: κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα πλασοτέ με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ σοτάρουμε για αλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε τη σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2-3  ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 1, 1/2 με 2 ώρες ωσπου να βράσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. 

Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι. Και καλή μας όρεξη. 

Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 2ώρες
Θερμίδες: 580 ανα μερίδα






               
                
             

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).