Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια
Υλικά:
- 1 Κόκορας 1 1/2 με 2 κιλά περίπου,
- 1 κρεμμύδι,
- σάλτσα ντομάτας (εγώ βάζω σπιτική σάλτσα ένα βαζάκι 400 ml), διαφορετικά μπορείτε να βάλετε μια συσκευασία ψιλοκομμένο ντοματάκι.
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί,
- 1 κανελόξυλο,
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
- 1 πρέζα ζάχαρη,
- 2-3 κόκκους μπαχάρι,
- 1-2 φύλλα δάφνης,
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο,
- Σερβίρουμε με1 πακέτο 500γρ. Μακαρόνια χοντρά η χυλοπίτες.
Εκτέλεση: κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα πλασοτέ με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ σοτάρουμε για αλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε τη σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2-3 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 1, 1/2 με 2 ώρες ωσπου να βράσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι. Και καλή μας όρεξη.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 2ώρες
Θερμίδες: 580 ανα μερίδα
Σχόλια