Κριθαράκι σούπα...

Για τις ''κρύες'' μέρες του χειμώνα (που δεν μπορεί κάποια στιγμή θα έρθουν), η απλώς για μια μέρα που βαριόμαστε να μαγειρέψουμε και θέλουμε να κάνουμε κάτι εύκολο και γρήγορο.


Υλικά:


  • 300 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 6 κούπες νερό 
  • 250 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 1 ζωμό σπιτικό βοδινού Knorr
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο 5-6 κ.σ. 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το αλάτι και τη σάλτσα, ρίχνουμε το κριθαράκι και το σπιτικό ζωμό Knorr και αφήνουμε να βράσει για 20'. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει το κριθαράκι μας. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας μας σκεπάζουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο, να πήξει λίγο η σούπα μας.
Καλή μας όρεξη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).