Μπαμπάς γλυκό

υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 baking powder
  • 11/2 κούπα αλεύρι
  • 2 βανίλιες 
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σαντιγί  (έτοιμη απο το εμπόριο η μπορείτε να φτιάξετε και δική σας*)
σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
εκτέλεση:

  •  χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το Baking και το αλεύρι λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μείγμα μας σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40' στους 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε απο το φούρνο ( ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα η ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
  • Βράζουμε το σιρόπι 4-5 λεπτά απο την ώρα του βρασμού. Ρίχνουμε καυτό το σιρόπι πάνω στον μπαμπά μας και περιμένουμε να το απορροφήσει. 
  • Χτυπάμε τη σαντιγί μας σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και δική μας: παίρνουμε 320 ml. κρέμα γάλακτος, 40 γρ, ζάχαρη, 1 βανίλια. Βάζουμε τον κάδο του μίξερ και τον αναδευτήρα στην κατάψυξη να παγώσουν, ρίχνουμε την κρέμα μέσα στον παγωμένο κάδο και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει η σαντιγί και να στέκεται. Αν θέλουμε να γίνει πιο σταθερή την αφήνουμε να κάτσει στο ψυγείο για καμία ώρα.
  • Βγάζουμε το γλυκό μας απο τη φόρμα εφόσον θα έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι του και σερβίρουμε με σαντιγί όπως τη φωτογραφία.


                                








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).