Ποντιακά πισία
νόστιμα και αφράτα πιτάκια
υλικά:
για τη γέμιση:
- 750γρ. αλεύρι
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουτ.γλ αλάτι.
για τη γέμιση:
- 500γρ φέτα τριμμένη
- 1 αυγό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
- Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Μετά ζυμώνουμε πάλι λίγο για να φύγει ο αέρας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μικρό (περίπου 10 εκατοστών) λεπτό φύλλο.
- Βάζουμε τη γέμιση και το διπλώνουμε στα δυο έτσι ώστε να έχουμε ένα μισοφέγγαρο. (Σιγουρευόμαστε ότι έχει κλείσει καλά για να μην ανοίξει και τρέξει η γέμιση στο τηγάνι).
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Σχόλια